publik_webb

Tack för fantastiska Digideldagar!

Postad 2012-10-26 10:09 | Kategori: Artiklar, Evenemang

Vilken dag! Så kände vi i kansliet när Digideldagen 22 oktober led mot sitt slut. För sådana här möten som Digideldagen har förmåga att öka temperaturen, känslan av gemenskap och ladda på batteriet för engagemanget i Digidel.

En dag med stort D som får upp ångan och lågan för en lång tid framöver, för en del kanske i betydligt tuffare miljö där alla ännu inte är med på tåget, ännu inte förstår vad det är som menas med digital delaktighet och ännu inte ser de digitala möjligheterna och utmaningarna. Tack för er medverkan och ert engagemang.

Den 22 oktober tog även Dagens samhälle in debattartikeln Dags för Sveriges nästa stora Internetlyft och de 11 nya projekt som får finansiering av Internetfonden (.SE Stiftelsen för Internetinfrastruktur) tillkännagavs. Inte minst släpptes en fördjupad analys av Ickeanvändarna.

Dessutom lanserades Utmaningen. Hur får vi fler att använda nätet? Vem har den roligaste, intressantaste, eller kanske mest annorlunda idén för att få dem som står utanför den digitala gemenskapen att hamna i den?

Hade du inte möjlighet att vara på plats så kan du nu i efterhand ta del av alla sessioner från Digideldagen på Digidels youtube-kanal. Vi har också gerillafilmat med vår mobilkamera med Bambuser.

Kanske ett utmärkt tillfälle att visa en kär vän vad Internet kan erbjuda ; )

Se fler klipp från Digideldagen på Digidels youtube-kanal.