digidel-webbstjarnan2

Sommartävlingen är avgjord!

Postad 2012-08-15 11:56 | Kategori: Artiklar, Gästinlägg

Tävlingen Webbstjärnan <3 Digidel har pågått under sommaren. Uppgiften var att en elev i svenska skolan skulle lära någon i sin närhet – som ännu inte kan så mycket om Internet – att använda e-post och SVTplay. Rebecka Gustafson, projektledare presenterar vinnarna.

Juryn har nu utsett tre fantastiska deltagarpar som uppnådde tävlingskraven med sina motiveringar till varför just de skulle vinna iPads. Vinnarna är:

Elisabeth Wehlin och morfar Johnny Jonsson, från Märsta och Kalmar.

Vinner för en konkret motivering där de tävlande tydliggör sådant som inte är självklart med att använda Internet, som att det kan vara svårt att höja och sänka volymen på SVTplay för någon som är ovan. Elisabeth och Johnny beskriver hur de lärt sig av varandra och nu blir den nya utmaningen volymfunktionen på surfplattan!

Daniel Blomdahl och mormor Inger Gustavsson, från Herrljunga.

Vinner för en motivering som utgår från mormors önskemål och intresse och en nyfikenhet till ny kunskap. Ingers önskan om att få se Estelles dop ledde till något mer när hon kan se fler program på SVT-play – eftersom hon lärt sig att orientera sig på Internet.

Sheng Kuang Hou och farmor Li Fang Cheng, från Umeå.

Vinner för sin beskrivning av hur kunskapen om att använda och navigera på Internet inhämtats i omgångar, där farmor fått öva, för att sedan fråga sin sonson - och öva igen. Nu kan hon äntligen mejla och hålla kontakten med sina syskon och vänner runtom i världen!

Stort grattis säger vi på Webbstjärnan och Digidel. Stort tack också till IT&Telekomföretagen som sponsrat tävlingen.

Vi hoppas att våra vinnares insatser kan inspirera fler att lära ut Internet till ovana användare! Läs gärna mer på www.digidel.se

Du som är sugen på att visa en kär person hur e-post och svt-play fungera är självklart välkommen att Surfa enklares guider. Glöm inte att registrera dig som eldsjäl och rapportera din insats i Digidel!

Tävlingen genomfördes i samarbete med Webbstjärnan.