Dyslexiveckan-4

Rivstart på Dyslexiveckan i Norrköping

Postad 2012-10-01 09:56 | Kategori: Artiklar, Gästinlägg

Denna vecka är det Dyslexiveckan. Digidel kommer därför låta ett antal gästskribenter berätta om sina aktiviteter och hur it-stöd och alternativa verktyg är värdefulla verktyg i vardagen.

Norrköpings stadsbibliotek  händer det en hel del under vecka 40. I dag visar vi bland annat hur du kan låna e-böcker hemifrån och olika typer av daisyspelare.

Under hela veckan erbjuder vi också drop in mellan kl. 10 - 17, för att alla som har rätt att låna talböcker kan registeras direkt som egen nedladdare. Då kan man via Talboks- och punktskriftsbibliotekets hemsida ladda ner talböcker direkt hemifrån! Har du en smartphone berättar vi också hur du kan lyssna på talböcker direkt i telefonen.

I Norrköping är vi bra på lättläst - 2009 blev vi årets Lättlästa bibliotek! Under hela veckan visar vi massor av lättlästa böcker (LL-böcker) för barn och vuxna och i eftermiddag mellan kl. 14 - 17 svarar vi också på dina frågor om lättläst.

Dagen avslutas med en spännande föreläsning med Agneta Hede från Motala som berättar om att vara tjej och växa upp med dyslexi. Föreläsningen är gratis och pågår mellan kl. 16.30 - 17.30.

Johanna Wassholm, Lo Ek, Ingela Karlsson, Norrköpings stadsbibliotek

 

Foto: Flickr.com, Gamle Swartzen