2krasse_webb_dirk_gently_flickr

Liten rapport från Tellus om projektet: Seniorer i (IT)tiden

Postad 2013-09-17 14:12 | Kategori: Nyheter Etiketter: , , , ,

Projektets mål var att deltagarna självständigt ska kunna söka information på nätet, sköta sina bankärenden och använda sig av sociala medier.

Till vår glädje kan vi nu se att kursdeltagarna har ökat sin närvaro på nätet och kommit över sin rädsla för datorer i allmänhet efter att de fått grundläggande kunskaper i användning av datorer. Majoriteten av deltagarna önskar gå fler kurser för utveckling av sina nyvunna kunskaper, många har också gått vidare till SeniorNet Södermalm. Ålderspannet bland kursdeltagarna har varit 50-96 år. ca 90 % av de som gått kurserna har eller tänker investera i en egen dator.

Vi kan konstatera att behovet av en grundläggande utbildning i datoranvändning är stor bland gruppen pensionärer.  Vårt mål var att utbilda 150 seniorer och vilket vi uppnått med råge och över förväntan.

Nu går vi vidare med vårt andra projekt med utökat innehåll som bildhantering, email, sälja och köpa på Tradera och Blocket. Projektet pågår från 2013-08-01 till 2013-12-31 och har utökats med målgruppen arbetsfria personer.

/Annica Friberg, Tellus fritidscenter AB

Projektet har finansierats av Internetfonden