Utmaningen-webbild

Nu utmanar vi hela Sverige! Hur får vi fler att använda nätet?

Postad 2012-10-19 21:58 | Kategori: Artiklar, Nyheter

Över 1 miljon svenskar använder sällan eller aldrig Internet och samhällets digitala tjänster. De kan, vill eller vågar inte betala räkningar, beställa biljetter, ta del av nyheter och söka information. I förlängningen är det en fråga om demokrati.

Nu utmanar vi landets alla kommuner, företag, organisationer, projekt, nätverk och organisationer: Vem har den roligaste, smartaste, klokaste, intressantaste eller kanske mest annorlunda idén för att få dem som står utanför den digitala gemenskapen att hamna i den?

Utmaningen är en del av Digidel, kampanjen för digital delaktighet, i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting, Folkbildningsförbundet, Europeiska Kommissionen och stiftelsen .SE. Läs mer på www.digidel.se/utmaningen (länk).

- Vi ser att både privata och offentliga tjänster tas fram och att alternativen försvinner i all snabbare takt. För de som är med på nätet är det mest positivt, men för de som inte är där blir det inte rättvist. Om alla ska ha samma möjligheter är det viktigt att fortsätta göra insatser och inspirera fler människor till att våga, vilja och kunna använda Internet. Alla kan anta Utmaningen! För oss är digital delaktighet en demokratifråga.

Linda Sandberg, Projektledare Utmaningen Digidel 2013

Kampanjfilm för Utmaningen

Idag lanserar vi även Digidels kampanjfilm för utmaningen - sprid de gärna vidare och använd den i ert lokala arbete. Inte minst, delta i Utmaningen med era insatser i Digidel.

Länk till kampanjfilmen för Utmaningen på Youtube