nyår

Gott Nytt År önskar Digidel 2013

Postad 2011-12-30 11:25 | Kategori: Artiklar Etiketter: , , , , ,

Digidel 2013 vill tacka sina fantastiska partners och eldsjälar för alla insatser som gjorts för digital delaktighet under året som gått.

- Våra fantastiska bibliotek och studieförbund har gått i täten och vi är en ständigt växande skara av tappra personer som delar med sig av kunskap och engagemang för att fler ska få chansen att få tillgång till nätets möjligheter säger Christer Marking på Digidels kansli.

Christine Cars Ingels, kanslichef för Digidel 2013 minns lanseringen av Digidel 2013 i april, som firades med pompa och ståt på Münchenbryggeriet i Stockholm.

- Salen fylldes av förväntan och engagemang och de givande gruppdiskussionerna har lett fram till många goda idéer under året.

Ett år fyllt av engagemang

Christer Marking gläds åt att kampanjen attraherat fler än 120 partners, att det är massor av personer som via Digidelinsatser är med och lär sig och att Digidel 2013 uppmärksammats i den nationella digitala agendan för Sverige, IT i människans tjänst. Inte minst har Digidel 2013 lett till flera nydanande lokala samarbeten partners emellan.

- Det sjuder av intresse i kommunerna, i Katrineholm och Botkyrka är insatserna redan igång. I Kalmar, Blekinge och Kronobergs län har bibliotek och studieförbund nått fram till hela 25 kommuner.

Digidel 2013 har även under året gjort avtryck i Almedalen och deltagit i spännande seminarier som Offentliga rummet. Christine minns Digideldagen under .SE:s Internetdagar som en av ljuspunkterna.

- Salen var så gott som full (ca 250 pers), och nästan tre gånger så många såg livesändningen. Våra medverkande illustrerade frågan på ett utmärkt sätt!

Ett nytt år med nya partners och eldsjälar

Under år 2012 ser vi fram emot att Digidel 2013 växer med än fler partners och eldsjälar som gör insatser för att få fler digitalt delaktiga i Sverige. Christine Cars Ingels hälsar,

- Vi ska fördjupa oss ytterligare i vad digital delaktighet betyder för individ och samhälle - varför alla har att vinna på att fler hoppar på Internettåget.

Gott Nytt År önskar Digidels kansli!

Klicka på pilsymbolen för att lyssna till Christine Cars Ingels, kanslichef för Digidel 2013 om arbetet med Digidel 2013 under år 2012.

Vad är Digidel 2013? by Digidel 2013

 

Foto: Flickr, Ludie Cochrane