finspang_webb

Författarbesök på Finspångs bibliotek fick avsluta Dyslexiveckan

Postad 2012-10-08 14:23 | Kategori: Artiklar

Sista gästinlägget från Dyslexiveckan är från Finspångs Lovisa Sundin. Finspång avslutade med ett författarbesök, Magnus Ljunggren. För dyslektiker finns idag it-stöd som kan ge stor hjälp i vardagen. Internet och it-stöd kan ge ökade möjligheter för denna grupp att dela med sig av sina personliga historier.

Finspångs bibliotek sista programpunkt under Dyslexiveckan var ett författarbesök av Magnus Ljunggren. Han är barn och ungdomsförfattare och dyslektiker. Han är bland annat skaparen till serien Riddarskolan och den prisbelönta ungdomsromanen VM-sommar.  ”Det ska vara spännande att läsa” är hans tanke bakom sina berättelser. Med riddarskolan har han haft stor hjälp av sin son Vilgot.

Det var drygt 30 personer som kom för att lyssna under fredagseftermiddagen. Magnus Ljunggren fokuserade först på berättandet och berättelser i allmänhet. Därefter kom han mer in på ämnet läs- och skrivsvårigheter. Det var många som ställde frågor men det var också flera som delade med sig av sina egna tankar och erfarenheter. Det var ett bra avslut på dyslexiveckan.

Lovisa Sundin, Barn- och ungdomsbibliotekarie - Finspångs bibliotek

 

SeniorSurf