dik_webb

DIK, välkomna med i Digidel 2013!

Postad 2012-07-04 10:55 | Kategori: Artiklar

DIK, akademikerfacket för kultur och kommunikation går med i kampanjen Digidel 2013. Det är mitt i Almedalsveckan, solen lyser och Digidel närmar sig 300 partners som alla bidrar till att öka den digitala delaktigheten i Sverige.

Vi träffar Karin Linder, ordförande för DIK och Birgitta Rydell, förbundsdirektör från DIK i Visby för några snabba frågor.

Karin, varför har ni gått med i Digidel 2013?

- Många medborgare som inte kan hantera den digitala delaktigheten. Digital delaktighet är av stor betydelse för DIK därför att många av DIK:s medlemmar arbetar väldigt mycket med att sprida digital delaktighet. Det är i själva verket våra medlemmar som har önskat att vi ska vara med i Digidel.

Birgitta, vad ska DIK göra för insats i kampanjen Digidel?

- Vi ska sprida så mycket information som möjligt i den här kampanjen i de kanaler vi har för att göra Digidel så känt som möjligt.

Vi vill visa att vi ställer oss helhjärtat bakom en kampanj som också syftar till ökad demokratisk delaktighet.

Karin, vad ser du för tecken på att den här kampanjen behövs?

- Vi kan till exempel nämna arbetsförmedlingens sätt att ha kontakt med arbetssökande, som t ex vad som krävs för att man ska fylla i arbetssökningsblanketter. Det är krångligt och man behöver god uppkoppling.

Om Dik

DIK är fackförbundet för informationskompetens, källkritiskt kunnande, digital spetskunskap och kunskap om kommunikation ter sig digital delaktighet som en grundbult.  De har 22 000 medlemmar över hela landet.