2krasse_webb_dirk_gently_flickr

Digital delaktighet i Västra Götaland på Bokmässan

Postad 2012-09-27 07:48 | Kategori: Artiklar, Evenemang, Gästinlägg

Idag är Digidel på Bokmässan. Det passar fint. Flera av Digidels partners och eldsjälar är på plats i myllret för att berätta om varför det är viktigt med digital delaktighet. Kultur i Väst storsatsar, här skriver Örjan Hellström om Kultur i Västs Digidelprogram under dagarna.

Är du intresserad av IKT-mässa i Härryda, Digitala måndagar på Tjörn eller internetintroduktioner i Trollhättan?

Detta är exempel på något av det som händer inom projektet Digital delaktighet i Västra Götaland som rullar vidare under hösten. 44 av regionens 49 kommuner är med och erbjuder olika former av internetutbildningar i bibliotekens och folkbildningens regi. Kultur i Väst är projektägare i samarbete med Västra Götalands Bildningsförbund och projektet finansieras av Internetfonden.

Lagom till Bokmässan har vi gjort en sammanställning av höstens aktiviteter, och kommer att tipsa besökarna om dessa i Kultur i Väst monter (E 02:21) i E-hallen. Där finns också flera Digidel-inslag i monterprogrammet:

Torsdag 27 sep kl. 15:00 - 15:15

Prata digital delaktighet med Kjell "Kjelleman"Eriksson via Skype.

Lördag 29 sep kl. 13:45 - 14:00

AFTER SPEECH: Uppkopplad eller bortkopplad?

Fortsatt prat om digital delaktighet med "Kjelleman", Digidel2013 och UR.

(Direkt efter framträdandet på Biblioteks- och Berättarscenen)

Lördag 29 sep kl. 14:00 - 14:15

Nyfiken på Internet? Här går du kursen!

Sara Sivre och Örjan Hellström presenterar höstens kurser.

Vi ses på Bokmässan!

Rapport och konferensdag i november

Den 16 november kommer vi att arrangera en konferensdag på Stadsmuseet i Göteborg där temat är bibliotekens och folkbildningens fortsatta arbete med digital delaktighet. Hur ska detta arbete finnas med i den vanliga planeringen och verksamheten när alla projekt och kampanjer är över? Vid konferensen kommer också en rapport att presenteras. Just nu åker en frilansjournalist runt i Västra Götaland och gör intervjuer för att kunna skildra arbetet och erfarenheterna i projektet. Vi hoppas på detta sätt kunna ge en levande inblick i kommunernas Digidel-engagemang.

/Örjan Hellström, Kultur i Väst

 

Foto: Flickr.com Dirk Gently