bokmässan_webb

Bokmässan, intensiva dagar för att sprida digital delaktighet

Postad 2012-10-02 10:31 | Kategori: Artiklar

Var du på Bokmässan? Om inte så kan du här ta del av några av Digidels punkter på Bokmässan. Missa inte Erik Fichtelius spontantal,Nitus och Kultur i Västs skype session med Kjell "Kjelleman" Eriksson eller Dalalitteraturens intervju.

Sara Sivre kunde inte låta bli att dra på smilbanden när det var dags att Skypa med Kjell Eriksson, för det mesta känd under namnet Kjelleman på årets Bokmässa. Med stora hörlurar och en I-pad med Skype i full gång kunde besökarna följa Kjell från Digidelpartnern, Kultur i Västs monter när Kjell letade sig fram bland trängsel och godis till en annan av Digidels partners, Nitus monter.

Skype är ett sätt där digital delaktighet visar på vinster i vardagen.  Under Bokmässan lyfte Digidel frågan om digital delaktighet på bibliotekscenen både under torsdagen och lördagen och bl a även i Dalalitteraturens och Nitus monter.

Digidel var väldigt glada över samarbeta tillsammans med Utbildningsradion och Kjell Eriksson med anledning av den nyproducerade filmen De Bortkopplade med senare premiär på SVT i höst. De Bortkopplade gestaltar några av de personer som inte använder Internet, de personer som står bakom statistiken i analysen, De som står utanför.

Totalt blev det upp mot 6 olika Digidelpunkter tillsammans.  Erik Ficthelius ställde spontant upp under fredagen på en extrainsatt tid i Kultur i Västs monter där han intervjuades av Sara Sivre. Flera av punkterna filmades med mobilkamera med tjänsten Bambuser, så du kan kika på dem här i efterhand – med något dåligt ljud.

Digidels partners såsom Delning.nu, en kurs online i sociala medier, lyfte också sin verksamhet under ett flertal tillfällen.

Bokmässan gav flera möten med både organisationer och privatpersoner. Nu välkomnar vi alla med i Digidels nätverk!