Charlotte Signahl_webb

Charlotte Signahl inspirerar till nätverkstänk, så här gör du

Postad 2012-10-31 14:14 | Kategori: Artiklar, Evenemang

Det tog ett tag innan Charlotte Signahl insåg att hon faktiskt har ett stort och brett nätverk. Charlotte vågade först inte ha mål, de kunde synas som misslyckande. Därför är hon på plats på Digideldagen för att tala om ”Konsten att formulera, testa och berätta om sina mål".

Charlotte Signahl har ofta fått frågan "Känner du någon som..." och tillslut insåg hon att hon har ett fantastiskt nätverk. Nu är det dags för Digidel att få ta del av Charlottes nätverksövning.

Om man inte vet vilken hamn man ska till är ingen vind gynnsam" är ett citat av Seneca av Charlotte gillar. Det är inte lika viktigt att klura på var du är som var du ska tycker hon. Och Charlotte slår fast - det är inte svårare att nå stora mål än små.  Under en halvtimme får vi i publiken otroligt fina tips på tekniker och kloka ord av Charlotte Signahl.

- ”Vem längtar du efter?” är en mycket mer spännande och fångande rubrik istället för ”Vill du lära dig mer om Internet?” säger Charlotte. - Läs på om vad som driver människor säger Charlotte, vi människor känner om det är någon som bemöter våra behov. - En bra tankeövning för att ta reda på vad som är viktigt för mig i livet är, vilka vill jag ska vara på plats när jag fyller 100 år? Vilka 10 personer vill du tala och vad ska de säga?

Publiken är fångad. - Hur många har inte mål, - jag ska inte röka, gå upp i vikt etc. frågar Charlotte publiken och ett hav händer sträcks upp. - Hjärnan fungerar i bilder, berättar Charlotte.  Vi visualiserar hur det ska gå för oss vilket är väldigt effektivt och något som till exempel många idrottare utnyttjar. Det är till och med så att vi  många gånger underskattar vår egen förmåga att leva oss in i vår egen framgång tycker Charlotte. Sedan kan det vara så att vi behöver sluta göra en massa saker för att få möjlighet att istället ägna tiden åt det vi vill göra.

Motivationen är motorn. Flera företag kan fråga Charlotte: Hur kan du få folk att jobba gratis när vi inte kan få dem att jobba för pengar...

Och Charlottes svar är att de vet varför de jobbar, människor är motiverade när de vet varför de gör något. Hur många ställer sig frågan, vad vill du uppnå med ditt dagliga arbete? Nästa fråga är, vilka vill du nå i ditt arbete?

Charlotte sammanfattar det med att lista dina målgrupper; var finns de, vilka finns där, vilka skulle du behöva lära känna?

För en viktig poäng är att utöka nätverket till att innefatta en bred variation av människor där olika åldrar och kön samsas, gärna med minst 15 olika modersmål för att nätverket verkligen ska vara gångbart. Och så uppmanar Charlotte oss att glid ut och minga under rasten med de vi verkligen skulle vilja veta mer om.