flickr_nilsohman_webb

Webbstjärnan<3Digidel, sommartävling för unga som lär äldre

Postad 2012-07-17 10:05 | Kategori: Artiklar

Du har väl inte missat sommartävlingen Webbstjärnan<3Digidel. Tävlingen är ett samarbete mellan Webbstjärnan och Digidel och för att få chans att vinna en I-pad gäller det att en ung person lär ut Internet till en person som ännu inte använder Internet.

Rebecka Gustafson, projektleder sommartävlingen Webbstjärnan<3Digidel. Nu när det är halvlek för sommarävlingen passade vi på att ställa några frågor till Rebecka.

Vad är det du ägnar sommaren åt?

- I sommar projektleder jag tävlingen Webbstjärnan<3Digidel, så jag kommer att arbeta med att informera om tävlingen, och administrera allt kring den. Och jag hoppas självklart att många vill delta. För att vinna ska en elev som tidigare deltagit i Webbstjärnan visa sin nya elev (till exempel farmor eller morfar) hur man:

  1. Hur man skapar och använder e-post
  2. Hur man hittar ett program på SVT Play och tipsar vidare om det via ett mejl.

Det går jättebra att kontakta mig via mejl hela sommaren: rebecka.gustafson@iis.se.

Vill du vara med, kan du också läsa mer om tävlingen hos Webbstjärnan. Tävlingen är öppen till och med 8 augusti. Vinnaren presenteras den 15 augusti.

Varför en sommar med Webbstjärnan och Digidel?

- Jag har tidigare jobbat som webbredaktör på .SE|Webbstjärnan, och fick möjligheten att komma tillbaka nu över sommaren och arbeta med Webbstjärnan<3Digidel, eftersom jag annars pluggar på universitetet.

Vad är vinsten?

- De som deltar i tävlingen kan vinna surfplattor - närmare bestämt Apple iPads. 10 iPads finns i potten, och de kommer att delas ut till fem vinnande par. Både eleven och den nya internetanvändaren får alltså varsin surfplatta!

Mattias hjälper farmor se en film

Det finns många sätt att hjälpa fler ut på nätet. Befinner man sig långt ifrån varandra, till och med i olika länder, kan man göra som Mattias och hjälpa sin farmor att se filmen han gjort och skickat via Internet med hjälp av telefonen!

Foto: Flickr.com nilsohman