Vindelns kommunbibliotek

Utbildning

Partner

Utbildning

Utbildning

Support

Support

Event

Evenemang

Annat

Övrigt

Vindeln, Vindelns kommun

Mer information: http://www.minabibliotek.se

E-post: huvudbiblioteket@vindeln.se

Kontaktpersonen: Carl Axel Gyllenram

Facebook

Digga Tack!

Startdatum: 2012-10-11
Slutdatum:

IT skapar nya möjligheter

Postad 2012-10-11 17:34 Postad av: Carl Axel Gyllenram

Utvecklingen inom internet, webb, appar och sociala medier formligen exploderar, vilket skapar nya möjligheter för både företag och privatpersoner.

Lördagen den 6 oktober 2012 anordnades på Renforsskolans torg i Vindeln, en inspirerande IT-mässa i brett samarbete mellan Kommunen, biblioteket och studieförbunden i Vindeln. Programmet var varierat och man kunde möta ett antal intressanta föreläsare och utställare till en dag med IT och digital utveckling som tema.

På torgets scen berättade bloggdrottningen Clara Lidström (Underbara Clara) och Annakarin Nyberg om Bloggar & Business. Av Annika Winning fick vi veta mera om bibliotekets e-böcker och läsplattor och Tobias Janze förläste om sociala medier såsom facebook, twitter med mera. Tom Norrgård visade hur han nått ut med sitt konstnärskap via youtube, och vi fick ta del av de dikter som han tillsammans med bild och musik lagt ut på nätet. Slutligen berättade Martin Burman om hur nätbaserade utbildningar öppnar nya möjligheter för alla studerande. Malin Jacobsson var konferencier och underhöll också besökarna med sin alldeles speciella poesi och sång. Elever från Renforsskolan stod för fikat.

I utställningslokalen fanns representanter från Swedbank, Handelsbanken, Skatteverket, Försäkringskassan och Mina vårdkontakter. De visade besökarna sina tjänster på nätet och att det inte alls behöver vara svårt och krångligt att använda sig av dessa.

För de besökare som vill förkovra sig fanns representanter från universitetets distansutbildningar samt från studieförbunden ABF, Medborgarskolan och Studiefrämjandet som visade upp sina kursutbud. Vindelns kommun visade sin hemsida och biblioteket demonstrerade hur man kommer igång med att ladda ner e-böcker till sina läs- och surfplattor. Det var ett digert och varierat program och många nöjda besökare gick hem med nya idéer, erfarenheter och ny kunskap.