infografik_axbom_webb

Infografik förklarar kunskap om Internet

Postad 2012-11-22 10:51 | Kategori: Artiklar, Livslångt lärande

- Vi som älskar Internet måste hjälpa och stötta andra att leva i det som alltmer blir ett rakt igenom digitalt samhälle. Det första steget är som alltid att förstå problemet. Denna infografik är mitt bidrag till kunskapsspridningen om de som hela tiden riskerar att bli bortglömda.
Läs mer

  sigfrid_lundberg_flickr_webb

Ickeanvändarna, vi kikar närmare på de 1,2 miljoner som inte är på nätet

Postad 2012-10-21 07:17
Kategori: Artiklar, Livslångt lärande

Idag, 22 oktober, släpps rapporten Ickeanvändare – en fördjupad analys av Svenskarna och Internet 2012 av Olle Findahl som lite närmare lär känna de som inte är på nätet.
Läs mer

  IdaHedberg_webb

Sociala mediers nätverk ger jobb, Ida Hedberg berättar varför

Postad 2012-09-14 10:01
Kategori: Arbetsliv, Artiklar, Livslångt lärande

Ida Hedberg bubblar och sjuder. För hon älskar sitt jobb som kursledare i hur man söker arbete med hjälp av sociala medier. Men, när Digidel djupdök ned i statistiken för Svenskarna och Internet 2011 visade sig att det endast är hälften av de som är arbetslösa i åldern 55-65 år som faktiskt använder Internet för att söka arbete.
Läs mer

 

Stefan Pålsson, om en entrébiljett till en digital värld

Postad 2012-09-03 09:54 | Kategori: Artiklar, Livslångt lärande

När Stefan Pålsson i början av nittiotalet började med Internet behövde man kunna programmera modemet för att koppla upp sig på Internet. Nu med en surfplatta i handen är Internet bara ett knapptryck iväg.
Läs mer

Amin och Homa sprider sina Internetkunskaper

Postad 2012-08-03 10:06 | Kategori: Livslångt lärande

Under sommaren har Webbstjärnan och Digidel gått ihop i projektet och tävlingen Webbstjärnan<3Digidel, där målet är att unga ska lära ut Internet till äldre som inte har samma kunskaper.
Läs mer

Säkerhetsexperten Anne-Marie Eklund Löwinder guidar till ett säkert Internetanvändade

Postad 2012-04-04 09:00 | Kategori: Artiklar, Livslångt lärande

För många kan Internet kännas skrämmande. Otryggheten kan öka när vi inte är bekanta med miljön och språket, liksom i vanliga livet. Anne-Marie Eklund Löwinder, rankad som en av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter delar därför med sig av sina främsta tips för nya Internetanvändare.
Läs mer

Digidel-cirklar i Borlänge

Postad 2011-10-11 16:14 | Kategori: Artiklar, Livslångt lärande

Studieförbundet Bilda vill minska den digitala klyftan i samhället och har därför startat cirklar i datoranvändande tillsammans med Riksförbundet Pensionärsgemenskap.
Läs mer

Projektmedel att söka för folkbildning

Postad 2011-10-06 15:12 | Kategori: Artiklar, Livslångt lärande

Folkbildningsrådet utlyser projektmedel för stimulans av lokal och regional utveckling, under förutsättning att regeringen i sina riktlinjer för 2012 anger en fortsatt satsning på det flexibla lärandet inom folkbildningen. 4 miljoner kronor avsätts för detta ändamål. Därutöver avsätts 500 000 kronor för den centrala utvärderingen samt för kostnader i samband med möten för projektledarna.
Läs mer