orjan_widmark_614350

Sista chansen att tipsa om Årets Modernaste Pensionär!

Postad 2013-06-19 11:42 | Kategori: Artiklar, Gästinlägg

Örjan bloggar om veckans outfit och använder sociala medier. Vill du tipsa om Årets Modernaste Pensionär gäller det att passa på innan midsommarens dans, sill och nubbe för när det är dags att lägga midsommarblomstren under huvudkudden så sätter vi stopp för fler tips. Vinnaren presenteras under fredagen den 28 juni på www.digidel.se.
Läs mer

  curtfagersjo

Curt Fägersjö satsar på E-böcker

Postad 2013-06-18 10:04
Kategori: Artiklar, Gästinlägg

Curt Fägersjö har skrivit en spännande thriller som utspelar sig på Södermalm och Reimersholme i Stockholm. Den heter ”SatansJävlar”. När han gav ut den gjorde han det alldeles själv och nu tar han steget ut i det digitala och inom kort kommer den också ut som e-bok.
Läs mer

  Anitamarmell

Anita 68 i Malmö, kör Scrabble på datorn

Postad 2013-06-17 10:10
Kategori: Artiklar, Gästinlägg

Ytterligare nominerad i tävlingen Årets modernaste pensionär. Anita, 68, facebookar och spelar gärna Scrabble på en sida som heter Betapet. Hon har gjort en tidning som heter Riddarbladet och är dessutom utbildad Webdesigner.
Läs mer

 

Gunilla och Sten lär sig programmera spel

Postad 2013-06-10 10:01 | Kategori: Artiklar, Gästinlägg

Det är aldrig försent att lära sig att programmera dataspel! Under våren har Mikael Tylmad och Pontus Walck haft en kurs i spelprogrammering för Seniorer och i videoklippet här ovan så berättar de att det inte är någon större skillnad att lära sig programmering om du är pensionär eller om du är ung och går i högstadiet. Kjell "Kjelleman" Eriksson har träffat Gunilla och Sten som deltar i kursen.
Läs mer

Ulla-Britt, proffs på Internetbanken

Postad 2013-05-31 14:53 | Kategori: Artiklar, Gästinlägg

Att använda Internetbanken och beställa sina resor på nätet är vardagsmat för Ulla-Britt Lundin. Det finns så mycket kul att göra på Internet, men också massor av saker som är både ”måsten” och som samtidigt underlättar vardagen. Bankärenden är en sådan tjänst.
Läs mer

Kjell träffar Berthel 91 som kör med QR-koder

Postad 2013-05-22 08:44 | Kategori: Artiklar, Gästinlägg

Kjell får tipset att Berthel Nordström är en modern pensionär av barnbarnet Sofia. Berthel fyller 92 år i sommar och när Kjell träffar honom är han väldigt entusiastisk eftersom han hittat en så kallad QR-kod på baksidan av ett paket med fryst torskrygg. Med hjälp av en app till hans mobiltelefon scannar han av koden med mobilkameran och får då automatiskt ett recept på en torskgryta nedladdat direkt till sin telefon.
Läs mer

Kjell letar efter Årets modernaste pensionär, bidragen rasslar in

Postad 2013-05-15 13:23 | Kategori: Gästinlägg

Kjell "Kjelleman" Eriksson har fått i uppdrag att innan midsommardansen avstannat finna Årets modernaste pensionär. Digidel hoppas att på så vis hitta förebilder för äldre ickeanvändare av nätet, genom att inspirerande personer berättar vad de gör på nätet. Senaste tipsen är Sven, 80 som tipsar om appar och Eva, 71 som fixar hemsidor.
Läs mer

Anta utmaningen!

Postad 2013-04-04 09:25 | Kategori: Gästinlägg

Tiden flyger iväg när man har som roligast, och jag närmar mig med stormsteg den hundrade dagen på jobbet som chef för CeSam.
Läs mer